سه‌شنبه، 25 تير 1398

شمول اصل صلاحیت سرزمینی نسبت به کفار ساکن ایران

پرسش :

آیا غیرمسلمانانی که در ایران زندگی می‌نمایند، از اهل کتاب یا غیر آنها، اگر مرتکب جرمی شوند که حد یا تعزیر دارد، مانند: سرقت، زنا، جاسوسی، افساد، محاربه، قیام علیه حکومت یا همانند اینها؛ آیا مانند مسلمانان باید مجازات شوند یا آنکه مجازات آنها در جاسوسی به بعد، احتیاج به اشتراط ترک دارد و یا آنکه [چون با مثل جاسوسی حربی می‌‏شوند] به مانند کفاری که به شرایط ذمه عمل نکنند با آنان معامله می‌‏گردد؟ یعنی برگرداندن به مأمن و یا تخییر حاکم بین قتل یا فدیه یا استرقاق که حضرت‌عالی در تحریرالوسیله ج‏ 2، ص 503، مسأله 8 در تخییر اشکال فرمودید.

پاسخ :
کفار مزبور در پناه اسلام هستند و احکام اسلام، مانند مسلمان‌های دیگر، درباره آنها جاری است و محقون الدم بوده و مالشان محترم است.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر امام خمینی رحمه ‌الله)، نشر قضا، 1390.