سه‌شنبه، 25 تير 1398

ضرورت اجازه ولی در اجرای صیغه محرمیت دختر باکره

پرسش :

این‌جانب دختری هستم هیجده ساله که مدت هشت ماه است یکی از افراد فامیل از من خواستگاری کرده و خانواده‏‌ام نیز قبول کرده‌‏‌اند و اینان بارها آمده‌‏‌اند و گفته‌‏‌اند که: «اجازه دهید صیغه را بخوانیم تا پسر و دختر به هم‌دیگر محرم بشوند»، اما خانواده من قبول نمی‌‏کنند و می‌‏گویند: «پسر اگر می‏‌خواهد بیاید و برود، ولی ما نمی‏گذاریم صیغه بخوانید»، من هم حاضر نیستم و می‏‌گویم گناه دارد و از طرفی هم پسر می‌‏گوید ما باید درباره زندگی آینده‏مان حرف بزنیم، آیا می‌‏شود بدون اجازه پدر و مادر برای یک مدت معینی با شرایط معین، صیغه محرمیت بخوانیم یا نه؟ و اگر ممکن است بفرمایید که ما چه کار کنیم که از نظر شرعی گناهی مرتکب نشویم و اشکال نداشته باشد؟

پاسخ :
بدون عقد بر یکدیگر محرم نیستند و عقد باید با اجازه پدر دختر باشد.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر امام خمینی رحمه ‌الله)، نشر قضا، 1390.