چهارشنبه، 26 تير 1398

عدم امکان تغییر ماهیت طلاق با شرط

پرسش :

در عقدنامه‏‌ها مکتوب است که: «زوج به زوجه وکالت ضمن عقد خارج لازم داده، که با توجه به شروط مندرج در آن و اثبات در مراجع صالحه، خود را مطلقه نماید و این طلاق بائن بوده و در صورت توافق کتبی طرفین در زمان عده، قابل رجوع است.» حال اگر یکی از موارد مندرج محقق شد و زوجه با وکالت مأخوذه طلاق گرفت، آیا حق اخذ مهریه هم دارد؟ در ضمن بائن بودن طلاق از چه باب است؟ دیگر این‌که در این موارد، آیا زوج بدون رضایت زوجه می‌‌تواند رجوع کند؟ در صورت مثبت بودن جواب آیا نقض غرض نمی‌‏شود؟

پاسخ :
اگر زوجه مدخول بها بوده تمام مهر و اگر غیر مدخول بها بوده نصف مهر بعد از طلاق باید داده شود و طلاق رجعی با شرط، بائن نمی‌‏شود و چنان‌چه طلاق رجعی بوده شوهر می‌‌تواند در عده رجوع کند هرچند بدون رضایت زن باشد.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر امام خمینی رحمه ‌الله)، نشر قضا، 1390.