چهارشنبه، 26 تير 1398

عدم تأثیر وصیت بر سهم‌‌الارث زوجه

پرسش :

زیدی از دنیا رفته و در وصیت‌نامه‌‏اش چنین نوشته: «و مهریه عیال موصی را از کل ترکه ادا نمایند و سهم عیال را از کل ترکه از منقول و غیر منقول بدهند مطابق فتوای حضرت آیت‏الله بروجردی» آیا آنچه از این عبارت وصیت‌نامه استظهار می‌‏شود این است که موصی، وصیت خاصی کرده و ربع کل مال را باید به عیال او داد و یا این که به قرینه انضمام به فتوای آقای بروجردی، مطابق فتوای ایشان باید از قیمت هوایی منزل را به او داد؟ ضمناً لازم به تذکر است که عیال نام برده فرزند نداشته است.

پاسخ :
باید در ربع که سهم عیال است مطابق قانون ارث عمل شود و وصیت در این جهت اثر ندارد.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر امام خمینی رحمه ‌الله)، نشر قضا، 1390.