چهارشنبه، 26 تير 1398

عدم جواز فروش اعیان ترکه به کمتر از قیمت عادله

پرسش :

این‌جانب در هفده سال پیش زن مردی شده‌‏ام که قبلاً زن اوّل او فوت کرده و پنج فرزند داشته است، دو پسر و سه ‏دختر. در این مدت پسرها زن گرفته و دخترها شوهر کرده و به خانه بخت رفته‌‏اند. امروز 22 روز است که‏ شوهر من فوت کرده و ثمره هفده سال زندگی ما دو پسر به سن هشت و ده ساله است. در ضمن، زنی هم قبلاً داشته و طلاق داده و یک فرزند پسر هم از او باقی مانده که دوازده سال دارد، (می‌‏توان گفت سه جور فرزند دارد.) یک ماشین ده چرخ و یک خانه شش دانگ از او باقی مانده ‏است. بچه‏‌های بالغش می‏خواهند ماشین را از آن حدی که می‏خرند کمتر بفروشند، آیا این درست است که ‏چون پسر بزرگش می‏‌خواهد ماشین را بخرد، نصف قیمت بخرد؟

پاسخ :
ماشین را نمی‌‏توانند به کمتر از قیمت عادله بفروشند و فروش به قیمت عادله موقوف ‏است به اجازه ولی صغیر.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر امام خمینی رحمه ‌الله)، نشر قضا، 1390.