چهارشنبه، 26 تير 1398

عدم فسخ نکاح در صورت عقب ماندگی فکری و عقلی زن

پرسش :

اگر مردی با دختری به عنوان این‌که او سالم است ازدواج نمود، بعد معلوم شد بر طبق گواهی پزشکی قانونی، آن زن از نظر عقلی و فکری عقب مانده بوده، حتی قادر به اداره امور شخصی خود نیست. آیا چنین عیبی باعث فسخ عقد نکاح می‌‏باشد یا خیر؟ و اولیای دختر ملزم به پرداخت خسارات ناشی از مخارج عقد و عروسی می‌‏باشند یا خیر؟

پاسخ :
اگر عقب‏ماندگی عقلی و فکری در حد دیوانگی نباشد و در ضمن عقد ازدواج سلامت از جهت ذکر شده شرط نشده حق فسخ ثابت نیست. مگر آن‌که صحت بنحو اشتراط یا توصیف در عقد ذکر شده یا عقد مبنی بر آن واقع [شده] باشد به طوری که تدلیس صدق کند و تدلیس سبب شده باشد که شوهر گول بخورد.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر امام خمینی رحمه ‌الله)، نشر قضا، 1390.