پنجشنبه، 27 تير 1398

کسر مبلغی به عنوان حق بیمه در قرارداد حمل و نقل

پرسش :

شخصی از سال 1352 به مدت دو سال و نیم با سازمان گوشت کشور قراردادی (جهت حمل گوشت به وسیله کانتینرهای یخچال‌دار از بنادر کشور به تهران و سایر شهرستان‌‌های مختلف) منعقد و وجه آن را دریافت و تصفیه نموده، حال پس از گذشت دو سال و نیم، سازمان گوشت، مبالغی به عنوان بیمه می‏خواهد کسر نمایند، در صورتی که در قراردادی که بین طرفین منعقد گردیده اسمی از بیمه برده نشده است، آیا شرعاً جایز می‏دانید این مبلغ را به عنوان بیمه کسر نمایند یا خیر؟

پاسخ :
اگر قرارداد مبنی بر کسر یا پرداخت مبلغی به عنوان بیمه واقع شده کسر آن مبلغ جایزاست هر چند در قرارداد اسم برده نشده باشد.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر امام خمینی رحمه ‌الله)، نشر قضا، 1390.