پنجشنبه، 27 تير 1398

کیفیت تحقق شرط ضمن عقد نکاح

پرسش :

در قباله ازدواج، ماده 8 قانون حمایت از خانواده، چهارده مورد ذکر شده [که]، در موقع اجرای عقد یا در ضمن عقد لازم دیگر زوجین شرط می‌کنند که اگر یکی از این چهارده مورد محرز شود، زوجه از طرف زوج وکیل و وکیل در توکیل غیر است تا خود را مطلقه نماید. نوعاً این موارد به زوجین تفهیم می‌‏شود، ولی بعضاً زوجین بدون تفهیم پای ورقه‌‌ای را که این موارد در آن نوشته شده امضا می‌کنند. در صورت دوّم، اگر یکی از این موارد ثابت شود، آیا زوجه می‌‏تواند خود را مطلقه نماید یا باید موارد چهارده‏گانه به زوجین تفهیم شود؟

پاسخ :
مجرد امضا و تفهیم موارد کافی نیست و باید ضمن عقد شرط شود و یا عقد مبنیاً علیه واقع گردد.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر امام خمینی رحمه ‌الله)، نشر قضا، 1390.