چهارشنبه، 2 مرداد 1398

آثار مترتب بر تلقیح مصنوعی بین زن و شوهر

پرسش :

تلقیح نطفه مرد به عیال خودش جایز است یا خیر و اولاد ملحق به هر دوی آن ها است و یا ملحق به یکی از آن ها و ارث می‌‏برند یا نه و تلقیح نطفه اجنبی به اجنبیه چه صورت دارد.

پاسخ :
آیت الله العظمی سید محمد رضا گلپایگانی (ره)
«تلقیح نطفه به حلیله خود در صورتی که خود زوج متصدی باشد اشکال ندارد اولاد حلال زاده و به هر دو ملحق است و توارث بین آن ها هست و تلقیح نطفه اجنبی به اجنبیه به نظر حقیر جایز نیست و در مسأله توارث احتیاط به مصالحه با سایر ورثه ترک نشود بلی در صورتی که با جهل به مسأله این عمل انجام شده ظاهر آن است که حکم ولد شبهه را دارد و اولاد در حکم حلال زاده است در توارث و سایر جهات. 1372/01/02»

منبع: مجمع المسایل (2)، دار القرآن الکریم، قم، چاپ چهارم، 1372 ش، ج 2، ص 176.