جمعه، 4 مرداد 1398

ارتباط با ارواح صالحان

پرسش :

شوهرم مرید شخصى شده که ادعا مى کند روح مرحوم رجبعلى خیاط با وى در ارتباط است و دستورهایى براى عبادت و معاشرت و خوراک و... مى دهد. این وضع مشکلاتى در زندگى زناشویى ما به وجود آورده است و نیز ادعا مى کند که زمان ظهور امام زمان(عج) تعیین شده و شاگردانش سربازان امام زمان هستند. نظر حضرت آیة الله در مورد این فرد و ادعاهایش چیست؟

پاسخ :
بسمه تعالى: دستور زندگى در کتاب هاى اسلامى که عصاره ى قرآن و حدیث مى باشد، آمده است و هرگز نیازى نیست که از روح کسى آداب زندگى بیاموزیم. گذشته بر این، هر نوع توقیت به معنى معیّن کردن ظهور حضرت ولو به صورت تقریبى، امرى غیر صحیح است. از ظهور حضرت مانند برپایى قیامت جز خدا کسى آگاه نیست. همچنین باید توجه داشت که ایجاد اختلاف در زندگى زناشویى خارج از دستور اسلام است. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد اول، قم: مؤسسه امام صادق علیه‌ السلام، 1389.