جمعه، 4 مرداد 1398

توسل به ائمه (ع)

پرسش :

در آیه 80 سوره آل عمران فرموده: (وَلاَ یَأْمُرَکُمْ أَنْ تَتَّخِذُوا الْمَلاَئِکَةَ وَالنَّبِیِّینَ أَرْبَابًا) برخى این آیه را چنین ترجمه کرده اند: «خدا هرگز به شما امر نمى کند که فرشتگان و پیغمبران را خداى خود بگیرید.» چرا کلمه (أَرْبَابًا)

پاسخ :
بسمه تعالى: مقصود از کلمه (أَرْبَابًا) «خدایان» نیست «رب» به معناى صاحب و سرپرست است که آنها خیال مى کردند که خدا اداره جهان و یا امر حلال و حرام را به فرشتگان و یا پیامبران سپرده است. و قرآن این نظر را نفى مى کند و تدبیر جهان و دستگاه تشریع را به دست خدا مى داند. از این بیان روشن مى شود که این آیه منافاتى با توسل ندارد چون ما امامان را مدبران مستقل جهان و یا صاحبان تشریع که حلال و حرام دست آنها باشد نمى دانیم. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد سوم، قم: مؤسسه امام صادق علیه‌ السلام، 1394.