جمعه، 4 مرداد 1398

ریشه سیادت و دلیل احترام به سادات

پرسش :

ریشه «سیادت» چیست؟ و چرا باید به سیّدها احترام گذاشت؟

پاسخ :
بسمه تعالى: سیادت یک نوع شرافت معنوى است که در دودمان پیغمبر اکرم (صلّى الله علیه و آله و سلم) وجود دارد و اساساً این یک موضوع عمومى است که فرزندان و دودمان شریف و برجسته به تناسب مقام بزرگِ خاندان آنها، در میان تمام اقوام، داراى احترام و شخصیت خاصى هستند. بنابراین احترام و شخصیت «سادات» در نظر ما براى همان نسبتى است که با بزرگ‌ترین شخصیت عالم انسانیت یعنى پیامبر اکرم (صلّى الله علیه و آله و سلم) دارند و کلمه «سید» که در لغت عرب به معناى «آقا» است به همین رو به آنها اطلاق مى شود. و در کلمات پیامبر اکرم (صلّى الله علیه و آله و سلم) و ائمه (علیهم السلام) در مورد بعضى از اهل بیت به کار برده شده است. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد سوم، قم: مؤسسه امام صادق علیه‌ السلام، 1394.