پنجشنبه، 24 مرداد 1398

تلقیح نطفه مرد اجنبى به زن اجنبیه

پرسش :

آیا تلقیح نطفه ى مرد اجنبى به زن اجنبیه جایز است و اگر فرزندى متولد شد، آیا به این مرد و زن محرم مى شود و از آن دو ارث مى برد؟

پاسخ :
بسمه تعالى: هرگاه نطفه ى مرد را با همسر خویش در بیرون رحم تلقیح کنند و به خاطر این که رحم زن استعداد پرورش کودک را ندارد، از رحم زنى که شوهر ندارد به عنوان محل پرورش استفاده کنند، اشکال ندارد و فرزند، متعلق به زوجین است، نه زن صاحب رحم، ولى اگر نطفه ى مرد اجنبى را با زن اجنبیه تلقیح کنند، نسب ثابت نمى شود، البته هر نوع تلقیح در صورتى جایز مى باشد که در مقدمات آن کار حرام صورت نگیرد. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد اول، قم: مؤسسه امام صادق علیه‌السلام، 1389.