جمعه، 25 مرداد 1398

اجاره با ضمیمه در صورت نبودن قدرت بر تسلیم عین مستأجره

پرسش :

اگر مالک، قدرت بر تسلیم عین مستأجره نداشته باشد، آیا اجاره با ضمیمه صحیح است؟

پاسخ :
بسمه تعالى: در صحت اجاره، یکى از دو مطلب زیر شرط است:
الف. مالک، قدرت بر تسلیم داشته باشد؛
ب. مستأجر توانایى استیفا داشته باشد.
در غیر این دو صورت، اجاره با ضمیمه صحیح نیست و فقط در مواردى بیع «عبد آبق» و یا «بعیر شارد»، ضَمِّ ضمیمه، مجوّز بیع است. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانی (دام ظله)، جلد اول، قم: مؤسسه امام صادق علیه ‌السلام، 1389.