جمعه، 25 مرداد 1398

به عهده گرفتن حرفه اى که نیاز به تخصص دارد

پرسش :

به عهده گرفتن کار اجتماعى و حرفه اى که به تخصّص ویژه اى احتیاج دارد و سپس واگذار کردن آن به افراد غیر متخصص چه حکمى دارد؟

پاسخ :
بسمه تعالى: سپردن کار مردم به دست کسى که شایستگى آن را ندارد، موجب تضییع بیت المال و احیاناً موجب ضرر مالى و جانى نیز مى شود. از این جهت جایز نیست.
همچنین اگر در قرارداد، مباشرت مستقیم طرف قرارداد براى انجام آن کار قید شده باشد، نمى تواند آن را به دیگرى واگذار کند؛ خواه اهلیت داشته باشد یا نه. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانی (دام ظله)، جلد اول، قم: مؤسسه امام صادق علیه ‌السلام، 1389.