جمعه، 25 مرداد 1398

صحت وکالت در صورتى که حق الوکاله درصدى از سود حاصله باشد

پرسش :

در باب وکالت مى گویند حق الوکاله باید معلوم باشد. حال اگر کسى را وکیل کنم که معامله اى براى من انجام دهد و حق الوکاله را ده درصد از سود حاصله که نمى دانم چه مقدار است قرار دهم، آیا وکالت صحیح است؟

پاسخ :
بسمه تعالى: وکالت حکم اجاره را دارد و باید وجه وکالت مانند وجه اجاره معین باشد، نه مبهم. بنابراین در فرض مذکور، عقد وکالت باطل است و اگر وکیل در این صورت کارى انجام داده است اجرة المثل مى گیرد و نیز طرفین مى توانند با وجه معینى پس از انجام مورد وکالت مصالحه کنند. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانی (دام ظله)، جلد اول، قم: مؤسسه امام صادق علیه ‌السلام، 1389.