جمعه، 25 مرداد 1398

حکم شرعی فروش ملک مشاع

پرسش :

دو نفر به صورت مشاع، مالک هزار متر زمین هستند. اگر قبل از توافق بر تقسیم، یکى از آن دو، دویست متر از آن زمین را با حدود معین به شخصى بفروشد، آیا معامله ى مذکور صحیح است؟

پاسخ :
بسمه تعالى: معـاملـه نسبت بـه صـد متـر آن فضـولى اسـت، زیـرا قبل از تقسیم فروخته است و نسبت به صد متر دیگر شریک قبلى حق شفعه دارد و معامله صدمترى که صحیح است، حالت مشاعى دارد، نه إفرازى، هر نوع تعیین نیاز به توافق هر دو شریک دارد. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانی (دام ظله)، جلد اول، قم: مؤسسه امام صادق علیه ‌السلام، 1389.