پنجشنبه، 21 شهريور 1398

فضیلت تلاوت سوره مطفّفین

پرسش :

تلاوت سوره مطفّفین چه فضیلتی دارد؟

پاسخ :
در حدیثی پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله فرمود:
«مَن قَرَأَ سورَةَ المُطَفِّفِینَ سَقاهُ اللّهُ مِنَ‌الرَّحِیقِ المَختُومِ یَومَ القِیامَةِ؛ هرکه سوره مطفّفین را بخواند، روز قیامت خداوند او را از شراب طهور زلال و خالص که دست احدی به آن نرسیده سیراب می‌کند».(1)

و در حدیثی از امام صادق علیه السلام آمده است:
«مَن قَرَأَ فی فَرائِضِهِ «وَیْلٌ لِلْمُطَفِّفِینَ» أعطاهُ الأمنَ یَومَ القِیامَةِ مِنَ‌النّارِ وَلَم تَرَهُ وَلَم یَرَها؛ هر که در نمازهای فریضه خود سوره مطفّفین را بخواند، روز قیامت خداوند امنیّت از عذاب دوزخ را به او عطا می‌کند، نه آتش دوزخ او را می‌بیند و نه او آتش دوزخ را».(2)

پیداست این‌همه ثواب و فضیلت و برکت برای کسی است که خواندن آن را مقدّمه‌ای برای عمل قرار دهد.

پی‌نوشت:
1- مجمع‌البیان، ج 10، ص 451
2- ثواب الاعمال، به نقل نورالثقلین، ج 5، ص 527

منبع: فضیلت سوره‌های قرآن (برگرفته از تفسیر نمونه)؛ مهدی دربانی، قم: امام علی بن ابی‌طالب (ع)، ۱۳۸۹.