پنجشنبه، 21 شهريور 1398

فضیلت تلاوت سوره مائده

پرسش :

تلاوت سوره مائده چه فضیلتی دارد؟

پاسخ :
1. ابَیّ بن کعب از رسول خدا صلّی الله علیه و آله روایت کرده است که حضرت فرمود: «هر کس سوره مائده را قرائت کند، به تعداد هر یهودی و نصرانی که در دنیا نفس می‌کشد ده حسنه به او عطا می‌کند و ده سیّئه از او محو می‌نماید و ده درجه بر مقام او می‌افزاید».(1)

2. از علی علیه السلام روایت شده که فرمود: «پیش از نزول سوره مائده برخی آیات قرآن برخی دیگر را نسخ می‌کرد ... آخرین سوره‌ای که بر او نازل شده مائده است که آیات قبل خود را نسخ کرد، ولی آیات خودش به هیچ وجه منسوخ نشد».
این سوره هنگامی بر آن حضرت نازل شد که سوار بر مرکب خود به نام «شهبا» بود ... چون حالت وحی از او برطرف شد، سوره مائده را بر ما قرائت فرمود».(2)

3. امام باقر علیه السلام فرمود: «هر کس هر روز پنجشنبه سوره مائده را قرائت کند ایمانش به ظلم و شرک آلوده نخواهد شد».(3)

می‌دانیم که قرآن برای فهمیدن و عمل کردن است و بدون عمل سودی نخواهد بخشید.

پی‌نوشت:
1- مجمع‌البیان، ج 3، ص 150
2- همان
3- همان

منبع: فضیلت سوره‌های قرآن (برگرفته از تفسیر نمونه)؛ مهدی دربانی، قم: امام علی بن ابی‌طالب (ع)، ۱۳۸۹.