جمعه، 22 شهريور 1398

نحوه ارث از ترکه و مهریه زن در صورت خفه شدن عروس و داماد زیر آوار

پرسش :

عروس و داماد در حادثه ى بم زیر آوار خفه شدند و مشخص نیست کدام از آنها قبل از دیگرى مرده اند. نحوه ى ارث از ترکه و مهریه ى زن به چه نحو مى باشد؟

پاسخ :
بسمه تعالى: نحوه ى ارث بردن این دو نفر به قرار زیر است:
قبلاً زن یک چهارم از مال شوهر را ارث مى برد و ارثیه ى او به وارثش مى رسد. سپس شوهر از اصل مال زن، اگر مالى داشته باشد. زوج از میراثى که از زوج به زوجه رسیده است و همچنین زوجه از میراثى که از زوجه به زوج رسیده ارث نمى برد.
مهریه زن حکم اصل مال را دارد و زوج نصف آن را ارث مى برد و وارث زوج، وارث باقیمانده ى آن مى شود. والله العالم

​​​​​​​​​​​​​​منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد اول، قم: مؤسسه امام صادق علیه‌السلام، 1389.