جمعه، 22 شهريور 1398

وضو و سپس خروج رطوبت مشکوک به بول یا منى

پرسش :

اگر انسان بعد از بول، استبراء کند و وضو بگیرد چنانچه بعد از وضو رطوبتى ببیند که بداند یا بول است یا منى، واجب است احتیاطاً غسل کند و وضو هم بگیرد ولى اگر وضو نگرفته باشد فقط گرفتن وضو کافى است. مستند این حکم چیست؟

پاسخ :
بسمه تعالى: در صورت نخست این شخص متطهّر بوده ویقین دارد که طهارت او شکسته شده یا با حدث اصغر یا حدث اکبر، باید بین دو وظیفه جمع کند ولى در صورت دوم محدث به حدث اصغر بوده ولى نمى داند تبدیل به حدث اکبر شده یا نه، به حکم استصحاب فقط وظیفه حدث اصغر را دارد. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد دوم، قم: مؤسسه امام صادق علیه‌السلام، 1390.