شنبه، 23 شهريور 1398

حکم استفاده از برق مسجد جهت مطالعه

پرسش :

در مرافق بعضى از مساجد اماکنى وجود دارد که از ملحقات مسجد به شمار مى آید بالکن مسجد و یا ایوان مسجد و یا قرائتخانه مسجد و یا جایگاه مسجد تعبیر مى شود. گاهى اوقات که مسجد تعطیل مى شود افرادى جهت مطالعه و یا حراست و یا اغراض و مقاصد دیگر که همه آنها مشروع و عقلایى مى باشد در آن اماکن مجتمع مى شوند و قهراً از روشنایى و گاز و سایر امکانات مسجد استفاده مى کنند به نظر حضرت عالى این نوع استفاده از امکانات مسجد مشروع است؟

پاسخ :
بسمه تعالى: هرگاه متولیان که هزینه هاى مسجد را تأمین مى کنند نظر وسیع دارند در این صورت اشکالى ندارد ولى اگر نظر آنان این است که از گاز و برق در مسجد در خصوص امور متعلق به امور مسجد استفاده شود در این صورت باید خوددارى کنند. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد دوم، قم: مؤسسه امام صادق (علیه‌ السلام)، 1390.
​​​​​​​