دوشنبه، 25 شهريور 1398

خرید از پول غیر مخمس و افزایش قیمت

پرسش :

مغازه هایى را به مبلغ 11 میلیون تومان خریدارى نموده و از پولى که خمس آن را پرداخت نکرده بودم بدهى مغازه را پرداخت کردم و سپس مغازه را به 14 میلیون تومان فروخته و مغازه اى را به مبلغ 21 میلیون تومان خریدارى کردم ارزش مغازه فعلاً به حدود 300 میلیون تومان رسیده است خمس آن چگونه محاسبه مى شود؟

پاسخ :
بسمه تعالى: در فرض سؤال خمس به بیست و یک میلیون تومان تعلق مى گیرد که با آن مغازه را خریده اید و اگر روزى مغازه اى را که به سیصد میلیون تومان یا بیشتر یا کمتر فروختید باید خمس مازاد بر 21 میلیون تومان را بپردازید. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد دوم، قم: مؤسسه امام صادق (علیه‌ السلام)، 1390.
​​​​​​​