دوشنبه، 25 شهريور 1398

وقف زمین با متراژ معین و بیشتر بودن متراژ واقعى

پرسش :

شخصى زمینى را با متراژ معینى وقف کرده است اکنون مشخص شده که متراژ آن بیش از مقدارى است که واقف تعیین کرده است آیا مى توان مازاد را از وقف خارج و تصرف کرد؟

پاسخ :
بسمه تعالى: باید طبق وقف نامه عمل کرد، هرگاه در وقف نامه محدوده موقوفه با متراژ خاصى معین شده است مازاد وقف نیست و اگر موقوفه قطعه زمینى است ولى تصور شده که به مقدار معینى است و اکنون مازاد مى باشد همه قطعه زمین موقوفه مى باشد و تصرّف در آن جایز نیست. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد دوم، قم: مؤسسه امام صادق (علیه‌ السلام)، 1390.
​​​​​​​