دوشنبه، 25 شهريور 1398

حکم تغییر کاربرى وقف براى منفعت بیشتر

پرسش :

قطعه زمینى بذر افشان وقف اطعام شبهاى رمضان شده است سپس در آن درخت غرس شده اکنون به علل مختلف درختها خشک شده و طبق نظر کارشناسان باتوجه به بافت مسکونى منطقه، استفاده از این زمین به صورت زراعى به صلاح موقوفه نیست آیا مى توان زمین را به واحد اقتصادى که درآمد بالاتر دارد تبدیل کرد؟

پاسخ :
بسمه تعالى: در فرض سؤال که درختها خشک و فاقد منفعت است مى توان قطع کرد و آنها را فروخت و در مصالح وقف مصرف کرد و اما حکم اراضى مادامى که مى توان از آنها به عنوان بذر افشانى استفاده کرد نمى توان کاربرى آن را عوض کرد مگر اینکه بر اثر تراکم جمعیت نتوان از این کاربرى استفاده کرد. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد دوم، قم: مؤسسه امام صادق (علیه‌ السلام)، 1390.
​​​​​​​