يکشنبه، 31 شهريور 1398

حکم حق اضافه برداشت در مقابل سود

پرسش :

گاهى که مبلغ چک بیش از موجودى است اگر صاحب حساب معتبر باشد بانک بقیه چک را از منابع خود پرداخت مى کند به شرطى که در موعد معین پول را برگرداند و اگر در مورد معین این مبلغ را پرداخت نکرد به صورت درصدى باید سود بپردازد، گرفتن بانک این مبلغ اضافه چه حکمى دارد؟

پاسخ :
بسمه تعالى: سودى که نسبت به مبلغ کسرى گرفته مى شود رباست. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد سوم، قم: مؤسسه امام صادق (علیه‌ السلام)، 1394.