يکشنبه، 31 شهريور 1398

صندوق هاى خانوادگى و قرعه کشى در پرداخت وام

پرسش :

پس از تشکیل صندوق خانوادگى یا محلى، ماهانه مبلغى از اعضاء جمع آورى و مبالغ جمع شده در قالب وام و به فردى که نام او در قرعه کشى تعیین شده پرداخت مى شود آیا عملکرد این صندوق ها صحیح است؟

پاسخ :
بسمه تعالى: هرگاه ماهیت این عمل این است که هرکس مبلغى را بدهد سپس قرعه کشى مى کنند به نام هر کس درآمد او به عنوان وام متملّک مى شود در این صورت اشکال ندارد و در حقیقت این کار یک نوع تعاون خانوادگى است که مشکلات را به وسیله کمک هاى جمعى رفع مى کنند و قاعده «کل قرض جَرّ نفعاً» از این نوع تعاون منصرف است. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد سوم، قم: مؤسسه امام صادق (علیه‌ السلام)، 1394.