جمعه، 5 مهر 1398

ازدواج دائم بدون بخشیدن باقى مانده عقد موقت

پرسش :

اگر زوج قبل از انقضاى مدت عقد موقت و بدون آن که مدت باقى مانده را ببخشد مبادرت به عقد دائم نماید آیا مى توان گفت در تبدیل عقد به دائم به طور ضمنى مدت باقى مانده را بخشیده است و عقد دائم صحیح است در حالى که زوج عالم به مسئله نبوده است؟

پاسخ :
بسمه تعالى: قبلاً باید بذل کند سپس عقد نماید و تزویج دائم به معنى انشاء بذل نیست گذشته از این که زوج عالم به مسئله نبوده است. و در بذل مدت کافى است که بگوید بخشیدم و در هر حال اگر وقت باقى است بذل کند و دو مرتبه عقد کند و اگر مدت تمام شده مجدداً عقد کند و تمتع قبلى موجب حرمت نیست. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد سوم، قم: مؤسسه امام صادق (علیه‌ السلام)، 1394.