پنجشنبه، 25 مهر 1398

حکم انتقال ژن بین حیوانات حلال گوشت و حرام گوشت

پرسش :

انتقال ژن بین حیوانات حلال گوشت و حرام گوشت آیا جایز است و حیوان گیرنده ژن جدید چه حکمى از نظر حلیت و حرمت دارد؟

پاسخ :
بسمه تعالى: انتقال جزئى از کرموزوم (ژن) از حیوان حلال گوشت به حیوان حلال گوشت دیگر جایز است، ولى انتقال ژن از حیوان حرام گوشت به جنین حیوان حلال گوشت اگر تغییرى در ظاهر آن پدید نیاید اشکال ندارد. فقهاء مى گویند از آمیزش خوک و گوسفند یا سگ و گوسفند اگر بچه اى متولد شود حکم حلیت و یا حرمت آن تابع حیوانى است که شبیه آن شده است. ولى اگر آن را به حیوان حرام گوشت تبدیل مى کند نوعى تضییع مال است و جایز نیست. والله العالم

​​​​​​​منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد سوم، قم: مؤسسه امام صادق (علیه‌ السلام)، 1394.