جمعه، 24 آبان 1398

احکام حج | استطاعت حج: سوال چهار

پرسش :

کسی که از نظر مالی مستطیع شده و در سازمان حج و زیارت ثبت نام کرده و پیش از آن که نوبت او فرا رسد و نام او در قرعه کشی درآید، به آن مال سپرده شده در سازمان حج و زیارت، نیاز پیدا کرد، در این صورت، آیا می‌تواند آن مالی را که در حساب سازمان حج و زیارت است، خارج سازد و در موردی که نیاز دارد آن را هزینه کند و به این وسیله از استطاعت خارج شود، یا آن که حج بر او مستقر شده و جایز نیست که مالش را از حساب سازمان حج و زیارت خارج سازد؟

پاسخ :
بسمه تعالی: اگر مجبور است که مالش را از حساب سازمان خارج سازد، به گونه‌ای که بودن آن مال در حساب سازمان او را به سختی و مشقّت دچار سازد، در این صورت جایز است که مالش را از حساب سازمان خارج سازد، والله العالم.

منبع: استفتائات حج، مطابق با فتاوای آیت الله العظمی میرزا جواد تبریزی (ره)، قم: دارالصدیقه الشهید، ۱۳۸۴.