جمعه، 24 آبان 1398

احکام حج | استطاعت حج: سوال ده

پرسش :

مؤسسه و هیأتی وجود دارد که برای اشخاص گذرنامه و مجوز سفر حج را تهیه می‌کند لکن برای گرفتن مجوز شرائطی قرار داده است در صورتی که مراجعه کننده بعضی از آن شرائط را ندارد ولی به دروغ یا توریه اظهار می‌کند که واجد شرائط است و با این طریق به حج می‌رود آیا حجش صحیح است یا نه؟ و اگر قبلاً حج نکرده آیا حج او حجة الاسلام واقع می‌شود یا نه؟ و آیا بر او لازم است توریه کند تا حجة الاسلام را انجام دهد؟

پاسخ :
بسمه تعالی: آری، باید توریه کند و با این کار مستطیع می‌گردد و در صورتی که قبلاً به حج نرفته باشد، حج او، حجة الاسلام بشمار می‌آید، والله العالم.

منبع: استفتائات حج، مطابق با فتاوای آیت الله العظمی میرزا جواد تبریزی (ره)، قم: دارالصدیقه الشهید، ۱۳۸۴.