جمعه، 24 آبان 1398

احکام حج | شرایط وجوب حج: سوال سی و شش

پرسش :

شخصی مالی دارد که برای رفتن به حج کفایت می‌کند، اما بدهی دارد که همه آنچه را که از مال در اختیار دارد، فرا می‌گیرد. ولی بدهی او مدت دار است، مثلاً در عرض چهل سال به صورت قسطی پرداخت می‌کند، آیا مستطیع شمرده می‌شود و آیا حج بر او واجب می‌شود یا نه؟

پاسخ :
بسمه تعالی: اگر مصرف کردن آن مال منافاتی با پرداخت بدهی‌اش در زمانهای مقرر و مشخصی که معین شده است، نداشته باشد، مستطیع بشمار می‌آید، والله العالم.

​​​​​​​منبع: استفتائات حج، مطابق با فتاوای آیت الله العظمی میرزا جواد تبریزی (ره)، قم: دارالصدیقه الشهید، ۱۳۸۴.