جمعه، 24 آبان 1398

احکام حج | عدول زن از اعمال حج تمتع به حج افراد: سوال یک

پرسش :

زنی که احرام خود را به نیت عمره تمتع بست و به عادت ماهانه دچار گردید اما به علّت تنگی وقت از انجام دادن اعمال عمره تمتع ناتوان گردید، وظیفه او چیست؟

پاسخ :
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​بسمه تعالی: این مسأله دو صورت دارد:
صورت اول: اگر به هنگام احرام بستن حیض شده بود، حج تمتع واجب او به حج افراد منقلب می‌شود و با همان احرامی که دارد، اعمال و مناسک حج افراد را انجام می‌دهد و احتیاط مستحبّی آن است که به میقات برگردد و نیت احرامش را مجدداً به قصد اعم از انشاء احرام و تکرار کردن تلبیه به جا بیاورد و پس از فارغ شدن از اعمال حج، در صورتی که می‌تواند عمره مفرده‌ای نیز به جا آورد.
صورت دوم: اگر پس از احرام بستن عمره تمتع حیض شد مخیر است که حج افراد به جا آورد و یا آن که بر عمره تمتع خود باقی بماند اما طواف عمره و نماز آن را به جا نیاورد و پس از سعی کردن تقصیر کند، سپس برای حج تمتع مُحرم شود و پس از انجام دادن اعمال منی، طواف عمره تمتع و نماز آن را قبل از انجام دادن طواف حج تمتع به جا آورد سپس اعمال حج تمتع را انجام دهد، والله العالم.

​​​​​​​منبع: استفتائات حج، مطابق با فتاوای آیت الله العظمی میرزا جواد تبریزی (ره)، قم: دارالصدیقه الشهید، ۱۳۸۴.