جمعه، 24 آبان 1398

احکام حج | عدول زن از اعمال حج تمتع به حج افراد: سوال سیزده

پرسش :

زنی که در حال حیض است اگر پیش از احرام بستن می‌داند که حیض او تا پس از اعمال حج تمتع و یا عمره تمتع ادامه خواهد داشت و همراهان و همسفرانش چشم انتظار او باقی نخواهند ماند، آیا برای او جایز است که برای عمره تمتع و حجة الاسلام مُحرم شود و برای طواف و نماز آن نائب بگیرد؟

پاسخ :
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​بسمه تعالی: بر این زن واجب است که از میقات به نیت حج إفراد محرم شود و در همان روزی که حجاج راهی عرفات می‌شوند، ایشان نیز با همان احرام راهی عرفات شود و در روز عرفه با آنها وقوف را انجام دهد و سپس همراه آنان به مشعر الحرام کوچ کند و همراه آنان وقوف واجب را به جا آورد و روز عید نیز به سرزمین منی کوچ کند ولی قربانی کردن بر او واجب نیست، سپس تقصیر کند و اگر بعد از برگشتن از منی هنوز پاک نشده و همراهان او در مکه نمی‌مانند برای طواف و نماز آن نائب بگیرد و خودش سعی را به جا آورد و خودش نیز رمی جمره‌ها را انجام دهد و هر وقت که توانست، چه در همان سال و چه در سال بعد، عمره مفرده‌ای را به جا آورد، والله العالم.

​​​​​​​منبع: استفتائات حج، مطابق با فتاوای آیت الله العظمی میرزا جواد تبریزی (ره)، قم: دارالصدیقه الشهید، ۱۳۸۴.