جمعه، 24 آبان 1398

احکام حج | احرام زن حائض: سوال شش

پرسش :

اگر زنی [ حائض ] گمان می‌کرد که می‌تواند در حال عبور از مسجد محرم شود لذا به محض آن که داخل مسجد شد بلافاصله محرم گردید و تلبیه را هم گفت و به طرف درب دیگری حرکت کرد تا از آن جا خارج شود ناگهان دید که نمی‌تواند از آن جا خارج شود لذا برگشت و از همان دری که وارد شده بود خارج گردید کیفیت احرام او چگونه خواهد بود؟

پاسخ :
بسمه تعالی: اگر معتقد بود که به هنگام عبور امکان دارد که محرم شود، در این صورت احرام او صحیح می‌باشد.
اما در غیر این صورت احتیاط واجب آن است که خارج از مسجد بار دیگر محرم شود و منظور از اعاده آن اینست که بار دیگر تلبیه را به نیت اعم از انشاء احرام و تکرار تلبیه به جا آورد بلکه احوط آن است که احرام را مطلقاً اعاده نماید، والله العالم.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​منبع: استفتائات حج، مطابق با فتاوای آیت الله العظمی میرزا جواد تبریزی (ره)، قم: دارالصدیقه الشهید، ۱۳۸۴.