يکشنبه، 26 آبان 1398

سجده واجب قرآن

پرسش :

برای سجده های واجب قرآن حتما باید بر مهر و یا چیزهایی که سجده بر آن صحیح است صورت گیرد و یا این که برقالی هم می شود سجده واجب قرآن را انجام داد؟

پاسخ :
در سجده واجب قرآن، باید پیشانی بر چیزهایی گذاشته شود که در نماز می توان بر آنها سجده کرد، ولی دیگر شرایط سجده‌ نماز مانند رو به قبله بودن، با وضو بودن و امثال آن لازم نیست؛ همچنین در این سجده ذکر گفتن واجب نیست، ولی مستحب است، و بهتر است این ذکر گفته شود: «لااله الّا الله حقاً حقاً، لااله الّا الله ایماناً وتصدیقاً، لااله الّا الله عبودیّتاً ورقّاً، سجدتُ لک یا ربّ تعبّداً و رِقّاً، لامستنکفاً ولامُستکبراً، بل أنا عبدٌ ذلیلٌ ضعیفٌ خائفٌ مستجیرٌ.»

منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری