دوشنبه، 25 آذر 1398

احکام روزه | رؤیت هلال ماه: سوال هفت

پرسش :

روزى که در ایران عید فطر اعلام مى شود، آیا مردم افغانستان مى توانند عید بگیرند؟ اگر نمى شود، چطور با عید در تهران، مردم خرمشهر و آبادان و بندرعباس مى توانند عید بگیرند، ولى افغانستان نمى توانند؟

پاسخ :
حکم حاکم شرع در مورد اول ماه در شهر محل اعلام و شهرهایى که با آن شهر هم افق یا قریب الافق هستند یا در غرب آن شهر واقع شده اند مجزى است و حتى براى مقلدین همان حاکم که در شهرهاى شرقى ساکن هستند ثابت نمى شود. لذا با اعلام رؤیت هلال در تهران، در بندرعباس و بوشهر و آبادان اول ماه ثابت مى شود. ولى در شرق ایران، مثل مشهد و افغانستان ثابت نمى شود.

منبع: جامع المسائل، استفتائات آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره)، جلد اول، قم: امیر العلم، 1383.