دوشنبه، 25 آذر 1398

احکام وصیت | عمل نکردن به وصیت: سوال پنج

پرسش :

شخصى پسر دوم خود را وصى و پسر اول را که بزرگتر است ناظر در امر وصایت کرده است. چنانچه وصى براى انجام کارهاى میت، از قبیل نماز و غیره تعلل و مسامحه کند، تکلیف ناظر چیست؟ آیا مى تواند بدون اجازه وصى اقدام در کارهاى میت کند، یا آنکه خود وصى باید انجام دهد؟ یا آنکه باید با اجازه حاکم شرع عمل کند.

پاسخ :
در فرض مسأله ناظر با اجازه حاکم شرع وصى را الزام به عمل کند و اگر امتناع کرد با اجازه حاکم شرع ناظر مى تواند به وصیت عمل کند.

منبع: جامع المسائل، استفتائات آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره)، جلد اول، قم: امیر العلم، 1383.