دوشنبه، 25 آذر 1398

احکام وصیت | مسائل متفرقه: سوال بیست

پرسش :

شخصى وصیت کرده است که بعد از فوت او سه ختم قرآن و حج انجام دهند و مبلغى به مسجد کمک کنند، آیا ورثه مى توانند ختم قرآن را مقدم بدارند یا خیر؟

پاسخ :
اگر ثلث مال میت براى انجام امور وصیت شده کفایت کند، یا در فرض عدم کفایت، ورثه اجازه دهند از بقیه مال میت براى انجام این امور استفاده شود، وصیت نافذ است و مقدم داشتن ختم قرآن در مقام عمل مانعى ندارد. اما اگر ثلث مال میت براى انجام این امور کافى نیست و ورثه هم اجازه استفاده از بقیه اموال میت را نمى دهند، باید از میان امورى که به آنها وصیت شده، آنهایى را که واجبند مقدم بدارند. و مسأله داراى صور دیگرى نیز هست که فعلا مجال ذکر آنها نیست.

منبع: جامع المسائل، استفتائات آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره)، جلد اول، قم: امیر العلم، 1383.