دوشنبه، 25 آذر 1398

احکام وقف | مسائل متفرقه: سوال سه

پرسش :

مسجدى است که فعلا در بین باغات قرار گرفته است و ملک موقوفه اى دارد که مؤذّن باید هرسه نوبت اذان بگوید و از آن استفاده کند. آیا موذن با یک بار اذان گفتن و آن هم در ظهر، مى تواند از تمام آن ملک استفاده کند؟

پاسخ :
چنانچه اذان در دو موقع دیگر، به لحاظ اینکه کسى در اطراف مسجد وجود ندارد، فایده اى نداشته باشد با همان اذان ظهر، مؤذّن مى تواند در ملک موقوفه تصرف کند. وگرنه لازم است در سه نوبت اذان بگوید تا بتواند در موقوفه تصرف کند.

منبع: جامع المسائل، استفتائات آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره)، جلد اول، قم: امیر العلم، 1383.