سه‌شنبه، 24 دی 1398

احکام طلاق | مفقود شدن شوهر: سوال نه

پرسش :

هفت سال از شوهرم هیچ اطلاعى نداشتم؛ بعد از جستجوى بسیار، یقین به فوت او پیدا کردم. و بعد از مدت هفت الى هشت ماه، با فردى ازدواج موقت نمودم؛ و در این ازدواج یک دختر هم پیدا کردم، و بعد با گرفتن طلاق رسمى از دادگاه، به ازدواج دائم همان مرد درآمدم، آیا این ازدواج من صحیح است یا خیر؟

پاسخ :
از قضیه مورد سؤال اطلاع ندارم، ولى حکم کلى مسأله این است که اگر زن بین خود و خدا یقین کند که شوهرش فوت شده است، بعد از گذشتن عدّه وفات مى تواند شوهر کند. و در این صورت فرقى بین ازدواج موقت و دائم نیست و کسى هم حق اعتراض به او ندارد. بنابراین اگر شما یقین به فوت شوهر خود پیدا کرده اید و پس از آن اقلا چهار ماه و ده روز گذشته و بعد از آن ازدواج موقت یا دائم کرده اید، ازدواج شما شرعاً صحیح و بى اشکال است.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​منبع: جامع المسائل، استفتائات آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره)، جلد اول، قم: امیر العلم، 1383.