چهارشنبه، 25 دی 1398

احکام شرکت | مسائل متفرقه شرکت: سوال بیست و یک

پرسش :

چند نفر با هم براى حفر چاهى شریک شدند و در مرحله اوّل حفر چاه سرمایه همه مصرف شد، ولى در مراحل بعدى یک فرد به جهت اینکه سرمایه اضافه اى داشت خود مستقلاً مخارج حفر چاه را داد و از بقیه افراد پول قبول نکرد، تا نهایتاً آب به دست آمد. در فرض سؤال آیا کلیه شرکا در آب حاصله شریک مى باشند؟

پاسخ :
در فرض مذکور هیچ یک از شرکا شرعاً حق تخلف از تعهدات و عدم قبول پول شریک دیگر را نداشته است. و تا زمانى که مال مشترک با رضایت همه شرکا تفکیک نشده است، همه شریک هستند. لذا مخارج انجام شده را هر یک از شرکا نسبت به سهم خود باید بپردازد و در استفاده از چاه همه شریک هستند.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​منبع: جامع المسائل، استفتائات آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره)، جلد دوم، قم: امیر العلم، 1383.