چهارشنبه، 25 دی 1398

احکام وقف | مسائل متفرقه: سوال هجده

پرسش :

بسیارى از اراضى هستند که به ثبت موقوفه مى باشند، اما در هیچ زمانى به وسیله آب موقوفه کشت و زرع نشده اند و به کلى متولى وقف آنها را احیا نکرده است و موات بوده اند و دیگران آنها را احیا کرده اند. آیا اینگونه اراضى حکم وقف دارند؟

پاسخ :
اگر از ابتدا که وقف شده موات بوده است، این وقف صحیح نبوده است. لذا کسى که آن را احیاء کرده است، مالک آن مى شود، البته طبق مقررات جمهورى اسلامى ایران، ولى اگر قبلاً محیات بوده و بعد بایر شده است احیاءکنندگان جدید مالک آن نمى شوند.

منبع: جامع المسائل، استفتائات آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره)، جلد دوم، قم: امیر العلم، 1383.