چهارشنبه، 25 دی 1398

احکام وقف | مسائل متفرقه: سوال بیست و دو

پرسش :

شخصى چیزى را وقف کرده و تولیت آن را مادام الحیاة براى خود و پس از مرگ براى ارشد اولاد ذکور قرارداده است. واقف یک پسر داشته که بعد از فوت واقف متولى وقف شد و پس از فوت او، پسر دختر واقف (که ذکور ارشد در نسل واقف بوده) متولى وقف شده اینک دختر پسر واقف داراى فرزند ذکور شده و این پسر پس از سالها ادعا مى کند تولیت وقف باید با من باشد لطفاً حکم شرعى را بیان فرمایید.

پاسخ :
در فرض مذکور که تولیت را براى ارشد اولاد ذکور قرار داده است، تولیت با پسر دختر واقف است، چون ارشد است نه نوه پسرى واقف. بلى پس از او اگر نوه پسرى (مدعى فعلى) ارشد اولاد ذکور باشد تولیت به او منتقل مى شود.

منبع: جامع المسائل، استفتائات آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره)، جلد دوم، قم: امیر العلم، 1383.