چهارشنبه، 25 دی 1398

احکام وقف | مسائل متفرقه: سوال سی‌ و یک

پرسش :

براى استفاده بهتر از زمین موقوفه نیاز به تفکیک و احداث خیابان مى باشد، خیابان احداثى طبق قانون جارى باید در ملک عموم قرار گیرد و سند موقوفه نسبت به آن تصحیح شود و مقدار خیابان برحسب نیاز و ضوابط طرح جامع شهردارى معین مى گردد. چنانچه پس از مدتى بوسیله تصرف یکى از مستأجران مقدارى از زمین خیابان تحت ساختمان مستأجر قرار گیرد و شهردارى براى رعایت غبطه مستأجر (در عدم تخریب ساختمان مذکور) ابقاى ساختمان را روى آن قسمت از خیابان اجازه داده است، آیا آن قسمت به وقفیت برمى گردد، یا اینکه در زمان تفکیک به ملک عموم درآمده و بر آن حال باقى مانده است؟

پاسخ :
در فرض مذکور قسمتى که به عنوان خیابان جدا مى شود، از وقف بودن خارج نشده است بلکه براى استفاده بهتر از وقف به این صورت تفکیک شده است. لذا قسمتى که توسط مستأجر ساخته شده است کماکان وقف است و از وقف بودن خارج نمى شود.

منبع: جامع المسائل، استفتائات آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره)، جلد دوم، قم: امیر العلم، 1383.