چهارشنبه، 25 دی 1398

احکام وقف | مسائل متفرقه: سوال سی‌ و هشت

پرسش :

در یکى از محلات قدیمى حمامى وجود داشته که فعلاً از بین رفته است و مردم هم به جهت اینکه همه در خانه حمام دارند، نیاز به حمام ندارند، ضمناً این حمام مخروبه در کنار مسجد واقع شده است، آیا اجازه مى فرمایید در بازسازى مسجد این حمام مخروبه را ضمیمه مسجد نماییم؟

پاسخ :
اگر وقف بودن آن محرز و یقینى نیست، مى توانند با اجازه و رضایت اهالى محل آنجا را به مسجد ملحق کنند یا بفروشند و پول آن را در جهتى که استفاده عمومى دارد و مردم محلى راضى هستند، مصرف کنند . و اگر وقف بودن آن، جهت حمام یقینى است چنانچه امید باشد در آینده بازسازى شود، فعلاً تبدیل و فروش جایز نیست، ولى اگر امید بازسازى نیست متولى شرعى آن، و اگر متولّى ندارد با اجازه حاکم شرع یا نماینده او بفروشند و پول آن را صرف حمام عمومى دیگر کنند.

منبع: جامع المسائل، استفتائات آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره)، جلد دوم، قم: امیر العلم، 1383.