سه‌شنبه، 22 بهمن 1398

احکام حدود الهی | مسائل متفرقه: سوال چهل و سه

پرسش :

دزدى از چه راهى ثابت مى شود؟ وحاکم چه زمانى مى تواند حکم کند؟

پاسخ :
دزدى از دو راه ثابت مى شود: اول: شهادت دو مرد عادل، دوم: اقرار خود سارق. و بنابر احتیاط اقرار باید دو مرتبه باشد.

البته در دزدى، حکم حاکم شرع باید پس از مراجعه و تقاضاى صاحب مال باشد، و اگر صاحب مال پیش از مراجعه به حاکم شرع مال را به دزد بفروشد، یا ببخشد، یا او را عفو کند حکم حاکم شرع محل ندارد. ولى پس از مراجعه به حاکم شرع و حکم او، فروش و بخشش و عفو، حد را ساقط نمى کند.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​منبع: جامع المسائل، استفتائات آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره)، جلد دوم، قم: امیر العلم، 1383.