چهارشنبه، 23 بهمن 1398

احکام دیات | جنایات وارده توسط کودکان: سوال پنج

پرسش :

دو بچه، یکى یازده ساله و دیگرى دوازده ساله، با دو بچه دیگر با هم درگیر شده و سنگ اندازى کرده اند. در این بین سنگى به دندان بچه دوازده ساله خورده است. دیه آن چقدر است و چه کسى باید بدهد؟

پاسخ :
اگر دندان از جاى خود کنده شده دیه دارد. و دیه آن بر عاقله طفل است. و دندان مزبور اگر یکى از دوازده دندان جلو باشد، دیه آن پنجاه مثقال شرعى طلاى مسکوک است. و اگر یکى از شانزده دندان آخر است، دیه آن بیست و پنج مثقال شرعى طلا است. و اگر بشکند نیز همان دیه دندان کنده شده را بدهد.

​​​​​​​منبع: جامع المسائل، استفتائات آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره)، جلد اول، قم: امیر العلم، 1383.