چهارشنبه، 23 بهمن 1398

احکام قصاص | اگر قتل مجنى علیه علاوه بر جنایت به امور دیگر نیز مستند باشد

پرسش :

در اثر ضربه وارده به سر شخصى، جمجمه او مى شکند، با انتقال به بیمارستان و عمل جراحى کمى بهبود یافته؛ ولى مبتلا به خونریزى دستگاه گوارش مى شود و با عمل جراحى و انتقال به یک بیمارستان دیگر، بالأخره از دنیا مى رود. پزشکان، مرگ را به چند علت ذکر مى کنند، و 70 درصد را به شکستگى جمجمه نسبت مى دهند. لطفاً حکم دیه ضارب را بیان فرمایید. و آیا قتل عمدى محسوب مى شود یا غیر عمدى؟

پاسخ :
در صورتى که قتل عرفاً مستند به ضارب باشد باید تمام دیه را بدهد.

منبع: جامع المسائل، استفتائات آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره)، جلد اول، قم: امیر العلم، 1383.