جمعه، 25 بهمن 1398

احکام حج | اعمال روز عید قربان: سوال یکصد و چهارده

پرسش :

زنى که محرم شده به احرام عمرۀ تمتّع و تا آخرین فرصت موفق به اعمال عمره نشده است و عدول به حج إفراد کرده چه وقت از احرام خارج مى‌شود و در صورت محلّ شدن بعد اعمال حج إفراد آیا واجب است فوراً پس از تقصیر در منى براى مناسک باقیمانده به مکه برود یا تا آخر ذیحجه فرصت دارد؟

پاسخ :
در صورت مفروضه پس از تقصیر در منى هر چه بر او در احرام حرام شده بود حلال مى‌شود مگر صید و بوى خوش و تمتّع از زوج و بعد از بجا آوردن طواف زیارت و نماز آن و سعى بین صفا و مروه بوى خوش نیز حلال مى‌شود و بعد از طواف نساء و نماز آن همه محرمات احرام حلال مى‌گردد غیر از صید در حرم و بعد از اتمام حج، عمره مفرده بجا آورد و احتیاط این است که پس از اعمال منى در روز عید براى بقیه اعمال حج به مکه برود و مى‌تواند تأخیر نماید تا آخر ذیحجه.

منبع: استفتائات حج، آیت الله العظمی لطف ‌الله صافی، قم، انتشارات حضرت معصومه (علیها السلام)، 1380.